Skoldirektör Peter Molin i mitten tar över Anders Granats jobb som länsråd vid Länsstyrelsen i Gotlands län. I maj blir han närmaste medarbetare åt landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård. Foto: Gunnel Wallin/SR Gotland
Länsstyrelsen

Peter Molin blir nytt länsråd

1:34 min

Skoldirektör Peter Molin byter jobb - han har i dag torsdag utsetts av regeringen till länsråd på Länsstyrelsen Gotland. Förordnandet är på fem år med möjlighet till förlängning. Han beräknar tillträda tjänsten den 1 maj.

Peter Molin arbetar i dag som förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen, Region Gotland . Det är en tjänst som han har haft sedan 2005.

Dessförinnan har Molin en lång karriär inom försvaret, vilket innefattar olika chefsbefattningar inom Gotlands militärkommando och senare som chef, med överstes grad, för Gotlands regemente P 18 under åren 1999-2003.

Peter Molin har också haft uppdraget att vara HM Konungens adjutant och även arbetat som generalstabsofficer på Högkvarteret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista