Nytt ungdomsboende på Gråbo

1:54 min

Efter kritik från Socialstyrelsen - inom kort öppnar socialtjänsten ytterligare ett ungdomsboende på Gråbo. Det handlar om ungdomar med neuropsykatriska diagnoser, och det blir personal där dygnet runt för det handlar inte bara om att bo.

Just nu inreds ett hus på Jungmansgatan som alltså ska bli boende för ungdomar mellan 16 och 21 med olika neuropsykiatriska diagnoser. Det blir en större kollektiv lägenhet i bottenvåningen där flera ungdomar ska bo.

Ett sånt här ungdomsboende finns redan på Gråbo men socialstyrelsen har riktat kritik mot upplägget där. Det har varit för många träningslägenheter runt den gemensamma så kallade baslägenheten, och det har inneburit att det varit lite för många personer som rört sig där, säger Ulla Britt Olofsson, enhetschef på Socialförvaltningen.

På det nya stället blir det också ett en gemensamhetslokal för dom båda ungdomsboendena, för att lära sig socialt samspel med andra är också något många av dom behöver.

På övervåningen blir det ett par så kallade träningslägenheter för dom som snart ska flytta ut.

Reporter karin.brindt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista