Fårösunds värdshus förfaller allt mer

1:55 min

I många år har det som tidigare var Fårösunds värdshus fått stå och förfalla allt mer, sedan verksamheten upphörde , men trots grannarnas klagomål har ingenting hänt.

Grannen Peter Svensson och även andra fårösundsbor har klagat över att husen bara kan stå och förfalla, medan gamla balkongräcken, trälådor och annat samlas på tomten.

Nuvarande ägaren av det före detta värdshuset bor i Stockholmsområdet och har fått åtskilliga klagomål.

Så sent som i september beslutade byggnadsnämnden att ägaren ska åläggas ett vite på 35 000 kronor, om han inte gör något för att snygga upp fastigheten.

Det handlar om allt bråte som samlats på tomten, eftersom det är att betrakta som ett upplag och därmed som en bygglovspliktig åtgärd.

Men i samband med att dåvarande handläggaren slutade och kommunen omorganiserades så har inte beslutet skickats iväg utan nu måste ett nytt beslut tas.

- Det är bedrövligt att det ska se ut så här och att det tagit så lång tid att åtgärda det, säger byggnadsnämndens nye ordförande Bo Björkman (S).
Han lovar att regionen inte kommer att släppa det här ärendet.

Reporter: karin.brindt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista