Medeltidsveckans generalsekreterare Marie Flemström och ordföranden Björn Ewald. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland

Medeltidsveckan får stöd från företag

1:14 min

Nu har Medeltidsveckan börjat få ordning på sin ekonomi för i år. Evenemanget stod ännu en gång inför ekonomiska svårigheter, men så auktionerade de ut timmar av veckan till företagare som vill bli beskyddare av Medeltidsveckan. 275 000 kronor gav auktionen plus att andra företag lovat att ge en del av det de tjänar in under medeltidsveckan.

Totalt behöver Medeltidsveckan mellan 850 000 och en miljon kronor varje år, och hittils har de kommit upp i 350 000 så det behövs ännu mer, enligt Marie Flemström som är generalsekreterare för evenemanget som ändå tycker att auktionen var det bäste som kunda hända.

Medeltidsveckan har 40 000 besökare varje år och de spenderar 124 miljoner på ön. Själva Medeltidsveckan omsätter bara 4 av de miljonerna så det är handeln och restaurangerna som tjänar de stora pengarna, enligt Medeltidsveckans ordförande Björn Ewald.

Reporter: joakim.astrand@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista