Anne Gardelius, bussamordnare BUF Foto Lasse Ahnell SR Gotland
SKOLSKJUTSAR

Kortare skolresor i ny upphandling

Bussar Ann Gardelius koordinator
4:02 min

Det skall bli kortare restider för skolever när den nya skolskjutsupphandlingen genomförs nästa år. Bussägarna vill köra med turistbussar och dubbdäck, det framkom vid ett förmöte till upphandlingen i går. Ann Gardelius är kommunens koordinatör för alla skolbussar.

Nästa höst skall skolbussarna på landsbygden åter rulla efter en ny upphandling. Den förra upphandlingen 2008 överklagades sedan Bergkvara buss fått alla skolskjutsar på landsbygden och regeringsrätten beslutade att upphandlingen skulle göras om.

Igår hade Barn och utbildningsförvaltningen bjudit in alla bussentreprenörer för att höra hur DE tycker att upphandling nu skall utformas.

En förändring som önskats av alla mindre bussägare är att upphandlingen bryts ner i mindre områden, så att alla kan vara med o lägga anbud. Det menar också Ann Gardelius skall bli möjligt i den nya skolskjutsupphandlingen som går ut i höst.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".