Kustparkens sporthall i Fårösund drivs av Marcus Larsson, William Ringbom och Henrik Ringbom. Foto: Karin Brindt/SR Gotland
Fårösund

Flera företag köper mark i Kustparken

"Vi köper 17 hektar mark"
1:35 min

Flera företag i Kustparken i Fårösund har det senaste året köpt mark och byggnader i Kustparken. Det är bland annat Fårö Buss, Curres El och Bunge Frakt.

Gotlands Idrottscenter, som äger den gamla före detta militära (KA3)idrottshallen, har kommit överens med markägaren Joachim Kuylenstierna att köpa drygt 17 hektar mark med byggnader, bland annat Folkhögskolan, den byggnad där studentlägenheterna finns och en gammal militär matsal.

 Vidare ingår KA3:s pjäshall som ska byggas om till lägenheter. Det parterna väntar på nu är att avstyckningen ska bli klar.

Joachim Kuylenstierna säger till Radio Gotland att det har aldrig varit hans avsikt att fortsätta äga hela det gamla militärområdet, men han räknar med att ha kvar omkring 50 procent i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".