Tiina Mykkänen. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
Slutar i april

Tiina Mykkänen lämnar Tillväxt Gotland

Verksamhetsledaren för Tillväxt Gotland Tiina Mykkänen slutar, för att istället bli VD för det nybildade Destination Uppsala AB.

- Tiina Mykkänen har gjort ett utmärkt jobb i uppbyggnaden av Tillväxt Gotland och av vår verksamhet, kommenterar Lars Samuelsson, ordförande i Tillväxt Gotland, i ett pressmeddelande.

- Det är naturligtvis tråkigt för oss att hon slutar men samtidigt är det ett bevis för att Tillväxt Gotland har uppmärksammats som en framgångsrik verksamhet. Tiina har varit en stor tillgång och vi gratulerar henne till det nya jobbet.

- Att Tiina slutar ändrar inte vår inriktning att bilda ett bolag tillsammans med GTF och dess medlemmar, fortsätter Lars Samuelsson. Vi har redan kommit en bit på väg och väntar nu på att kommunens upphandlingsunderlag ska komma.

I pressmeddelandet, som kom vid lunchtid, förklarar Tiina Mykkänen att hon fått ett mycket intressant erbjudande som hon "helt enkelt inte kunde tacka nej till".

- Jag har haft en fantastisk tid på Gotland och vi har nått långt i vårt tillväxtarbete. Men osäkerheten om vad som kommer i fortsättningen har utan tvekan bidragit till att jag beslutat mig för tjänsten i Uppsala.

Styrelsen i Tillväxt Gotland kommer nu att ta ställning till hur man ska lösa frågan om en ny verksamhetsledare. Tiina Mykkänen lämnar Tillväxt Gotland i slutet av april.

- Det kan bli en tillfällig lösning i avvaktan på att kommunen tar ställning till de anbud som kommer in på uppdraget att utföra näringslivstjänster och marknadsföring av Gotland, säger Lars Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".