SMHI utfärdar klass 2-varning

Snöoväder närmar sig Gotland

SMHI varnar för dåligt väder på Gotland det närmaste dygnet med besvärligt väglag, på grund av kraftigt snöfall fram till fredag morgon.

Från i eftermiddag kommer ett snöfall in över Gotland, vilket väntas ge 10 - 15 centimeter nysnö. Den hårda vinden kan ge kraftig drivbildning och därför har SMHI gått ut med en så kallad klass 2-varning för Gotland.

En så kallad klass 2-varning för snöfall och drivbildning utfärdas vid snömängder motsvarande ca 20 mm eller mer i smält form på 12 timmar, vid frisk vind ca 12 mm eller mer på 12 timmar. Vädret kan medföra stora trafikproblem, kan speciellt vid temperaturer nära noll även ge störningar i el och teleförsörjningen.

Det större högtrafikerade vägnätet har övervägande torra eller fuktiga vägbanor med minusgrader i ytorna. På det mindre, lågtrafikerade vägnätet råder vinterväglag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".