Programledaren Peter Jihde (tv) och jurytrojkan Andreas Carlsson, Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge är redo för 'Idol 2010'. Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Rekryterar genom "Idoluttagning"

Sjung en sång - få jobbet

''Viktigt med musikalisk förmåga''
5:38 min

Nu ska Clarion Hotel i Visby hitta sommarpersonal genom samma modell som TV4 använder i sitt Idolprogram. Utöver personliga brev och CV ska de som söker hotelljobben även visa på en speciell talang.

Vi kommer ju ihåg Olle Hedberg, som gjorde succé i TV 4:as Idol, men allt började med Idol-uttagningen. Nu använder Clarion Hotel Wisby samma modell för att hitta sommarpersonal:

– Man sjunger en sång eller läser en dikt för att visa att men har det lille extra, säger bemanningsföretaget Adeccos vice VD Hans-Peter Lindqvist. Han har tidigare arbetat med hotellkedjans Idol-bemanning.

Hans-Peter Lindqvist tror att den här typen av urvalsprocess kommer att användas allt mer inom turistnäringen för att hitta den rätta, serviceinriktade personalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".