DN-artikel vållar debatt

Här ska det vara en bra rubrik

8:30 min

Journalisters rubriker kommer att recenseras allt mer, tror Mats Pettersson som är nyhetschef på Gotlands Tidningar, efter debatten om Dagens Nyheters Reinfeldt-artikel i helgen.

Rubriker är uppenbarligen mycket viktiga. och det anser även statsministern Fredrik Reinfeldt.

Reinfeldts uttalande häromdagen i Dagens Nyheter, om hyresrätter i Stockholms innerstad har väckt debatt. Först kritiserades statsministern hårt för sina uttalanden, sen igår slog Reinfeldt tillbaka mot DNs artikel. I ett pressmeddelande skrev regeringen att:
Statsministern tillskrivs åsikter han inte framfört och DN har satt rubriker som inte har täckning i texten.

Mats Linder, politisk chefredaktör på Gotlands Allehanda, och Mats Pettersson nyhetschef Gotlands Tidningar, anser att debatten är underhållande.

De båda kritiseras ibland för tidningarnas rubriksättning och de tror att den typen av kritik kommer att bli allt vanligare från politiker genom sociala medier: 
--Det vi ser är nytt i det svenska medieklimatet. Kritik från lobbyister förekommer ofta i USA till exempel men i Sverige är det nytt att statsministern gåt ut på det här sättet, säger Mats Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista