1 av 4
Samhall Klinte Gunnel Jakobsson. Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 4
Torbjörn Möllerström och Isak Malm
3 av 4
Samhall Klintehamn Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
4 av 4
Samhall Klinte exteriör Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Elkontakter tryggar Samhalljobb i Klintehamn

Besök i Samhallfabriken Klintehamn
7:13 min

Samhall har fått en stororder från en slovensk spistillverkare som räddar jobben för alla 40 anställda i Klintehamn för lång tid framöver.

Mycket talar för att en tryggad fortsättning i flera år, säger arbetsområdeschefen Isak Malm.

Samhall sysselsätter idag 230 personer med olika funktionsnedsättningar på Gotland. Förutom tjänster som städning och uthyrning till olika företag så pågår tillverkning av sladdställ och spiskablar i Visby och i Klintehamn.

Och arbetsplatsen i Klintehamn går det allt bättre för sedan kvaliten ökat genom testutrustning som köpts in och ny teknik att smälta ihop kontakter införts.

Torbjörn Möllerström är personalledare i Klintehamn och nöjd med att alla har jobb. Isak Malm (t.v.) är arbetsområdeschef på Gotland och ser att allt större order läggs från beställare som Gorenje, Electrolux och finska Asko. Det här tryggar framtiden för spiskabel och annan sladdställstillverkning vid Samhallfabriken i Klintehamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".