Evenemangen som får dela på kulturpengar

Region Gotland kommer att satsa 150 000 kronor på fyra olika evenemang under sommaren, har kultur- och fritidsnämnden beslutat.

De evenemang som kommer att få stöd 2011 är:

  • Folkuniversitetets Songwriterfestival 55 000 kronor.
  • Kammarmusikveckan 55 000 kronor.
  • Bungemuseets utställning "Nu & Då - sommargotlänning i backspegeln" 30 000 kronor.
  • Sånggruppen Honest Music - Vaya Quartets föreställningar på Gotland i juli 10 000 kronor.

Totalt hade nämnden ansökningar på 370 000 kronor för sommaren, och sade nej till tre ansökningar.

- Men om de kompletterar sina ansökningar kanske de kan få någon annan form av bidrag senare, det gäller till exempel Bottarveteatern, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Janica Sörestedt (S).

Dessutom kommer SM i poetryslam, som arrangeras i Visby 2-5 juni, att få bidrag på 50 000 kronor under förutsättning att de lämnar in en ny budget - och att arrangemanget är alkoholfritt.

Nämnden har också nominerat Medeltidsveckan till ett kulturpris för östersjöländer. Det är Union of the Baltic Cities som kommit med en förfrågan till sina medlemsstäder angående möjligheten att föreslå en kandidat till 2011 års kulturpris ”Building Bridges for the Baltic Future”. Kandidaten ska ha influerat kulturlivet i staden och stadens image på ett positivt sätt, stärkt stadens identitet och ökat medvetenheten kring kulturella värderingar. Priset uppgår till 1 500 euro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".