Lokal mat

Nytt köttföretag i Visby

"Stort intresse för lokal mat"
2:01 min

Ett nytt företag i köttbranschen har öppnat på Gotland. Företaget kommer att stycka och förädla produkterna i dom gamla styckningslokaler som finns under Domus på Östercentrum.

Företaget har redan nu fyra anställda och kocken Fredrik Malmstedt som är en av ägarna säger att det är intresset för lokalproducerade livsmedel som gör att han tror på idén.

- Dessutom ska vi ta till vara på alla detaljer på djuren, och även starta en lunchrestaurang med sådan mat som folk inte längre lagar hemma, som t ex oxsvans, säger Fredrik Malmstedt.

Till att börja med blir det enbart nötkött som företaget kommer att förädla men så småningom även lamm och gris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".