Regiondirektör Bo Dahllöf. Arkivbild/SR Gotland
Ny företagarenkät

Frågor kring näringslivsklimatet

Nu får företagare som varit i kontakt med Gotlands kommun under förra året sätta betyg på hur de tycker att de blivit bemötta. Det är Region Gotland som skickar ut en enkät med en rad frågor om företagsklimatet på Gotland.

Alla företag som varit i kontakt med kommunen i ett myndighetsärende under 2010, får svara på frågor om markupplåtelser, serveringstillstånd, bygglov, brandtillsyn och tillstånd för miljö- och hälsoskydd.

Företagarna får sen sätta betyg på hur de blivit bemötta, effektivitet, tillgänglighet, information, kompetens och rättsäkerhet.

Kommunen har ju tidigare fått kritik för brister i företagsklimatet. I Svenskt näringslivs årliga barometer i fjol hamnade Gotland på 234:e plats bland landets 290 kommuner.

- Ett gott näringslivsklimat är mycket viktigt för Gotland och vi vill veta vad företagare som varit i kontakt med oss tycker, säger regiondirektör Bo Dahllöf i en kommentar till den nya enkäten.

Reslutatet av enkäten beräknas vara klar i början av juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".