1 av 2
Biskopsvigning i Uppsala domkyrkan 6 mars 2011. Biskop Sven-Bernhard Fast tar emot biskopssinsignierna och får hjälp med påklädningen av biskopsskruden. Foto. Magnus Aronson/Svenska Kyrkan
2 av 2
Biskopsvigning i Uppsala domkyrkan 6 mars 2011. Hela processionen med bl a utländska gäster och biskopar efter vigningsgudstjänsten. I mitten ärkebiskop Anders Wejryd flankerad av de nyvigda. Foto: Magnus Aronsson/Svenskar Kyrkan Klicka på bilden för större format
Uppsala domkyrka

Fast överväldigad efter biskopsvigningen

Nye biskopen om invigningsceremonin
5:58 min

- Jag är överväldigad av den värme  och gemenskap vi omgavs av, säger Sven-Bernhard Fast dagen efter att han på söndagen vigdes till biskop i Visby stift inför en fullsatt domkyrka i Uppsala.

Sven-Berhard Fast har redan flyttat in i Biskopsgården i Visby men på söndag den 13 mars tas han formellt emot i Visby domkyrka. 

Därefter kommer församlingshuset i Visby att vara öppet med mingel för alla som vill ta emot den nye biskopen.

Som valspråk har Sven-Bernhard Fast valt "Ut omnes unum sint" (Att de alla ska bli ett), hämtat från Jesu översteprästerliga förbön i Johannesevangeliet 17:21.

Sven-Bernhard Fast föddes i Oskarshamn 1951 och prästvigdes 1973. Sedan 2003 har han varit generalsekreterare för Sveriges Kristna Råd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".