Utbränd personal vid CSN i Visby

Arbetsbelastningen är fortfarande stor vid Centrala Studiestödsnämnden CSN i Visby. Just nu är en person heltidssjukskriven på grund av utbrändhet och två personer är deltidssjukskrivna. Ett centralt kundcentrum för CSN i Kiruna skulle korta väntetiderna och minska arbetsbelastningen för personalen på dom lokala kontoren. Men det nya systemet har snarare inneburit mer belastning för personalen på CSN i Visby.
Tanken med det nya kontoret i Kiruna, där knappt hundra personer skulle svara på samtal från undrande studenter, var att övriga handläggare i landet skulle få mer tid att att beta av dom ärenden som lagts på hög. Men än har inte den här lösningen lett till mindre belastning för personalen i Visby - snarare tvärtom. Problemet är att de som sitter i Kiruna inte kan svara på de lite svårare frågorna, och då lämnas samtalen i alla fall över till lokalkontoren... Omorganisationen med CSN:s kundcentrum i Kiruna är fortfarande på prov och ska sen utvärderas i april.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista