HOTET PÅ A7

"Bomben" var ofarlig attrapp

Det var ingen riktig bomb som hade placerats ut vid entrén till Skattehuset i Visby tidigare i veckan. Polisens tekniker har undersökt det bombliknande föremålet och kunnat konstaterat att föremålet är en verkningslös attrapp och är helt ofarligt.

Ytterligare förhör har hållits med personer som har kunnat lämna uppgifter i ärendet och inkomna tips har bearbetats.

Polisen har också säkrat spår som kan leda till eventuell gärningsman. Men ännu har ingen frihetsberövats eller delgivits misstanke om brott.

Eftersom det inte var frågan om en riktig bomb kommer brottsrubriceringen att ändras från förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, till grovt falskt larm alternativt grovt olaga hot.

Bombhotet orsakade ett stort polispådrag och Skattehuset och ett par skolor i närheten evakuerades under en stor del av måndagen.

Polisens bombtekniker från Stockholm kunde till slut ta hand om det misstänkta föremålet, som alltså visade sig vara en attrapp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".