Allt fler vill lära teknik

Allt fler söker sig till praktiskt inriktade gymnasieprogram. Det framgår av ansökningarna till gymnasiet på Gotland för nästa läsår som nu är klara. Till teknikprogrammet vid Säveskolan har antalet sökande nästan fördubblats jämfört med förra året.
Även till de estetiska programmen för bild, form och musik är intresset stort och det är många fler sökande än det finns plats för. Däremot minskar antalet sökande till det samhällsvetenskapliga programmet på Säve. Även det naturvetenskapliga programmet har färre sökande än i fjol. Knappt ett hundra elever har sökt sig till friskolan Donnergymnasiet i Klintehamn vilket är ett oförändrat antal. Donnergymnasiet i Slite har, liksom förra året, få sökanden. Bara 26 och ingen har sökt det samhällsvetenskapliga programmet. Bland höstens programutbud finns en nykomling: filmgymnasiet för rörlig bild, till den har 9 personer sökt, till de sammanlagt 12 platserna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".