Fortsatt presstöd till GT och GA

De gotländska tidningarna får fortsatt presstöd. Presstödsnämnden har beslutat att Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar i år ska få ekonomiskt stöd med 2 035 000 kronor var.
I vanliga fall får bara den näst största tidningen på en ort presstöd. Men på Gotland får båda tidningarna stöd, för att den presspolitiska mångfalden ska bevaras. Inför sammanträdet hade presstödsnämnden begärt in preliminära bokslut från Gotlandpress och innan dess ville de inte betala ut något stöd. Presstödet för gotländstidningarna var fryst och det i sin tur ledde till farhågor att presstödet skulle kunna försvinna. Men det blir alltså fortsatt presstöd för de gotländska tidningarna. Under 2002 får de två tidningarna lika stort stöd som i fjol. Däremot säger presstödsnämnden ingenting om framtida ekonomiskt stöd till GT och GA. Björn Jacobsson VD för NT-koncernen som äger Gotlandspress ser ingen anledning till att presstödet kommer att försvinna framöver heller.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista