Peter Tumegård i mitten med skänkt lektorn i Öja Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
Hus på Storsudret

Naturreservat vid Austre flyttar Tumegårdshus

Peter Tumegård
5:59 min

Bantade planer och okänd ny plats för Tumegårds satsning på Sudret när Länsstyrelsen köper 37 hektar för att göra naturreservat.

På Storsudret har exploaterings planer länge diskuterats vid Austre. Markägaren Peter Tumegård har tidigare presenterat planerna för ett 80-tal strandnära åretrunthus och fritidshus, men han fick kalla handen av länsstyrelsen som istället ville köpa marken för att göra naturreservat...

Men nu har nya planer vuxit fram.

"Planen är i dag kraftigt bantad och när det gäller marken vid Austre så  säljer vi det mesta till Länsstyrelsen som gör 37 ha till naturreservat av området. Det hus som finns på platsen kommer att säljas och ger i allafall en familj möjlighet att bo där".

Var det bantade förslaget på 10 hus kommer att placeras är i dagsläget inte bestämt, säger Peter Tumegård. Nu blir det upp till kommunen och Länsstyrelsen med en fördjupad översiktsplan att få bestämma var det blir möjligt att bygga, säger en luttrad Peter Tumegård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".