1 av 3
VOK stugan i Follingbo Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 3
Många spår vid VOK-stugan Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
3 av 3
Vok ordf Ingela Westfält-Uddin Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Oro för VOK-stugans verksamhet om mark säljs

VOK oro
3:57 min

Visborgs Orienteringsklubb är orolig för VOK-stugans verksamhet och framtid i Follingbo. Marker med spår kring stugan kan komma att säljas och framtiden är oviss tror ordförande.

Klubben äger bara marken där stugan står men alla löpspår, avloppsanläggning, vinterparkering mm ligger på andras marker. Marken som omger VOK-stugan kan nu komma att säljas och ingen vet hur en ny fastighetsägare kommer att använda området.

Visborgs OK vill därför att Regionen köper in marken för att verksamheten skall säkras långsiktigt. Eter har träffat VOKs ordförande Ingela Westfält-Uddin som också skrivit till Regionen om föreningens oro.

Claes Göran Appelqvist representerar de nuvarande ägarna som är ett dödsbo efter hans mamma. Han tror att mycket kan bli kvar som det är om föreningen är beredd att upprätta avtal och betala för sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".