Östergarns skola är viktig för bygden

Igår kväll var det möte om Östergarns skola, som skall läggas ner på grund av det minskade elevantalet.

Temat för kvällen var nya idéer inför framtiden och den tekniska utvärdering som gjorts av den gamla anrika skolbyggnaden.

Det var bara 20-talet besökare som kommit till bygdegården i Katthammarsvik för att diskutera framtiden för Östergarn skola.

Förutom själva husets tillstånd och driftskostnader
pratade man om vad som kan inrymmas istället för undervisning. Ska det var hotell, småföretagarcentrum eller konferesngård? Eller kanske museum, naturrum och biblitek?

Många av de närvarnde pratade om hur vikitg skolan är för bygdens innevånare som en öppen plats för alla, och att den borde så förbli.

Man jämförde med andra liknande projekt som till exempel Heligholm AB i Vamlingbo och diskuterade om vad som krävs för att det ska gå runt ekonomiskt.
Men ingen konkret plan lades fram under kvällen, och än så läng finns det ingen person eller grupp som visat intresse för skolans lokaler.

Det viktiga är att det blir något som kommer bygden till gagn och ingen privat sommartsuga, säger projektgruppens ordförande Erik Hoffstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista