Återvinningsstök väntas i sommar

6:40 min

Det går trögt för FTI att placera ut de planerade återvinningsstationerna vilket gör att det kommer att bli stökigt runt återvinningsstationerna i sommar då turistvågen når Gotland. 

Förseningar fortsätter för Förpacknings- och tidningsindustrierna, FTI, som fick avslag på flera bygglovsansökningar för återvinningsstationer. Av det 20-tal planerade stationerna runtom hela Gotland står bara sju klara:
--Jag kan komma med det glädjande beskedet att en ny återvinningsstation öppnar i Tingstäde under nästa vecka. Därefter kommer ytterligare fem stationer att öppna innan sommaren för att underlätta för både gotlänningar och turister, säger FTIs informationsansvariga Annika Dahlberg.

Samtidigt går det trögt för FTI att hitta permanenta platser för återvinningsstationerna och arbetet har stått still de senaste månaderna. Annika Dahlberg kommer personligen till Gotland om ett par veckor för att diskutera nya lösningar med regionen och fastighetsägare.

Under sommaren kommer de återvinningsstationer som finns att stå under ett högt tryck då turister och sommargotlänningarna anländer:
--Vi kan komma att fallera under första året men jag hoppas att alla hör av sig om stationerna är överfulla och stökiga, säger Annika Dahlberg.