Klintehamn

Ny inbrottsvåg mot Donnergymnasiet

7:36 min

Donnergymnasiet har återigen drabbats av inbrott. Bara under de senaste veckorna har skolan fått oväntat besök två gånger och alla bärbara datorer har stulits.

Runt 40 bärbara datorer och en kaffekassa stals under natten till söndagen, det sammanlagda värdet är ungefär 120 000 kronor.

Det är inte första gången som någon eller några med sikte på datorer tar sig in i Donnergymnasiets lokaler. Under hösten drabbades skolan av en inbrottsvåg och fem olika inbrott:
– Den gången hittade polisen de misstänkta snabbt och vi fick tillbaka datorerna men de senaste inbrotten jobbar de fortfarande med, säger rektor Eva Milding.

Snart är det sommarlov för eleverna och inga nya bärbara datorer kommer att köpas in:
--Det hela är så irriterande och dåligt, säger alla elever som Eter pratar med.

--Att datorerna blivit stulna kommer att påverka vårt arbete och vi kan inte använda internet som vi vill, säger Josefin Johansson. Och hennes lärare i media, Joel Kvarnsmyr håller med:
--Musten har gått ur mig, säger han.

Skolan arbetar nu med att utveckla ett säkrare system för att förhindra inbrott men rektorn vill inte avslöja några detaljer:
--Jag är inte rädd för några nya inbrott för nu finns det inget mer att stäla, alla bärbara datorer är stulna, jag blir så arg, säger Eva Milding.