Se bilder från inspelningen

Kvarteret Skatan blir långfilm i Fårösund

1:24 min

Just nu pågår inspelningen av långfilmen "Kvarteret Skatan reser till Laholm" i Kustateljén i Fårösund.

Det är samma skådespelargäng som gjort de populära tv-programmen, som nu samlas igen efter flera år för att göra långfilmen på Gotland under några veckor i maj och juni; Johan Glans, David Batra, Vanna Rosenberg och Rachel Molin.

För regin står Mikael Syrén, som även regisserade tv-serien "Kvarteret Skatan" och nu senast adventskalendern och långfilmen "Hotell Gyllene Knorren". 

Handling: Sommaren närmar sig och det är dags för vännerna i Kvarteret Skatan att spika de traditionella gemensamma semesterplanerna. Men allt är inte som det brukar. Det strävsamma paret Magnus och Frida bestämmer sig för att fira semester på egen hand för att rädda sin relation som gått i stå. Jenny, gängets eviga singel, har hittat "Den stora kärleken" och tänker tillbringa en romantisk sommar med honom i Saint Tropez. Alla i kompisgänget kan tänka sig att bryta traditionen utom Ulf som ser den gemensamma semestern som årets höjdpunkt. Utan att tveka ljuger han ihop en historia som får vännerna att än en gång fira gemensam semester. Men - ingenting blir såklart som planerat…

Kvarteret Skatan reser till Laholm produceras av AB Svensk Filmindustri i samproduktion med SVT, Gotlands Filmfond och Cinepost.

Planerad biopremiär vinter/vår 2012.