Hjullös färd slutade med bilbrand

En nittonårig man misstänks för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri och smitning efter en sanslös färd under lördagsnatten. Först med ett punkterat däck och sedan utan vänster framhjul, rapporterar gotlandspolisen.

Det hela börjar strax efter klockan tre på söndagsmorgonen på länsväg 140 vid Vibble när mannen på väg söderut först kör om en bil och sedan fortsätter färden framåt i fel körfält.

Mannen får möte med en taxi som han kör in i sida mot sida. Taxichauffören får skador i sitt ansikte, medan den nittonårige mannens egna bil får punktering på vänster framdäck. Men trots olyckan avviker mannen och kör vidare med ett punkterat framhjul.

Kort därefter får nittonåringen ett nytt möte. Då lossnar det punkterade framhjulet som träffar den mötande bilen, en Rolls Royce. Men nittonåringen fortsätter köra vidare - trots att ett av hjulen nu är borta.

Så här dags får polisen flera påringningar om att någon kör snabbt förbi Klintehamn med ett gnistregn från bilen efter det saknade hjulet.

Klockan kvart i fyra tar färden slut vid Hejde när gnistor som sprutat upp satt eld på bilen som blir helt utbränd.

Enligt polisen har mannen erkänt att han krockat i Vibble och han misstänks nu dels för att ha kört berusad och dels för smitning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista