Kneippbyn tar över

Tiljans Talanger fortsätter trots allt

1:24 min

Tidigare i år beslutade Gotlands Tidningar att lägga ner Tiljans som funnits i 60 år, på grund av publiken svikit rejält de senaste åren och att det gått med förlust. Men nu har Kneippbyn beslutat sig för att satsa på tävlingen igen.

Med Gotlands Tidningars goda minne har en projektgrupp bestående av Eva Werkelin, Kneippbyn, Julia Bendelin - Oss Reklambyrå, Einar Steen - Steen Teknikproduktion och Annen Jakobsson - Hot Staff, dragit upp riktlinjerna för vad som blir Nya Tiljans Talanger. Den 20 augusti kommer tävlingen att hållas.

Julia Bendelin säger att det finns stora värden i varumärket Tiljans som de vill förvalta och samtidigt "ta tävlingen in i 2000-talet".

- Vi tyckte även att det var läge att flytta Tiljans som tidigare legat i början av juni till i augusti i samband med skolstarten. Bland annat med tanke på att det är solsäkrare och att det inte konkurrerar med andra arrangemang, säger Eva Werkelin.

Uttagningen till Nya Tiljans Talanger kommer att ske den 29 juni på Kneippbyn, där de som vill vara med får uppträda inför en jury.