Vindkraften skapar oro i Klintehamn

Den vindkraftspark som planeras sydväst om Klintehamn delar nu Klinteborna i två läger.


Medan många ser vindkraftverken som ett hot mot dom vackra naturmiljöerna runt samhället, ser andra vindkraften som den energikälla som ska ge oss förnyelsebar energi i framtiden.
Det framgick vid ett möte igår kväll.

Mötet igår var arrangerat av föreningen ”Värna det gotländska kulturlandskapet”, och på plats fanns bland annat byggandsnämndens socialdemorkatiske ordförande Bo Björkman, som fått kritik tidigare för att inte lyssna till vad folk egentligen tycker.

Själv förklarade Björkman att han alltid lyssnar på allas åsikter, men som politiker måste han ändå sammanväga olika intressen, och statsmakerna har ju beslutat att vi ska satsa mer på förnyelsebar energi - då kan det vara viktigare än en enskild sommarstugeägares krav på lugn och ro.
För det hus som ligger närmast till är just en sommarstuga som ligger på cirka 500 meters avständ.

Än är inte sista ordet sagt om vindkraftsparken - för även om kommunfullmöktige sagt ja, så är beslutet överklagat till länsstyrelsen, som ännu inte tagit ställning.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista