Knivdramat i Visby

Åtal för mordförsök

Idag åtalas den 40-åriga man som i mitten av april upprepade gånger knivhögg en annan man i Visby så allvarligt att han var nära att dö. 40-åringen åtalas för försök till mord eftersom han varit så utstuderad och hänsynslös.

Han har också så sent som förra året dömts till fängelse i tio månader för grov misshandel av flera personer.

Det  rör sig om en misshandel som i åtalet beskrivs som närmast tortyrliknande. Den pågick under två timmmar och 40-åringen högg under den tiden mannen i både buken, bröstet, halsen axeln och armen med sammanlagt tretton knivhugg. Dessutom har han sparkat mannen i huvudet och slagit honom med en yxa och sedan har han försökt kapa av mannens fingrar med en såg och stuckit en gaffel i ögat på mannen.

Efter det har han försökt strypa mannen med ett rep runt halsen. Och allt det här visar enligt åklagaren att det inte är någon tvekan om att 40-åringen ville ta livet av den andra mannen. 40-åringen har också, enligt åklagaren, under hela tiden sagt att han vill döda den andra mannen.

Som bevis för det som har skett finns bland annat en inspelning av ett samtal till SOS som den misshandlade mannen lyckades ringa från sin mobil medan misshandeln pågick.

Mannen överlevde misshandel tack vare att han själv lyckades ta sig in på lasarettets akutmottagning, dit han stapplat in med sina livshotande skador.