Ambulansminskning ska utvärderas

Det kommer att göras en snabb utvärdering av följderna av färre ambulanser på Gotland.
Det lovade kommunstyrelsens ordförande Jan Lundgren (s), när kommunfullmäktige debatterade frågan om minskningen av antalet ambulanser från tre till två.

- Om något går snett och gotlänningarna inte känner den trygghet de har rätt att känna, så kommer jag att ta initiativet till en snabb korrigering av beslutet, sa Jan Lundgren.

För dagen finns det inget som talar för att det är en felbedömningen att antalet ambulanser kan minskas, ansåg Jan Lundgren som påpekade att det gör en besparing på fyra miljoner kronor om året.
Flera andra kommunfullmäktigepolitiker var dock mer kritiska till den planerade minskningen av ambulanser.
Vänsterns kommunalråd Brittis Benzler tyckte att det saknades ett ordentligt underlag och att räddningstjänsten inte kan bete sig som vanliga nämnder och ha en riktig demokratisk process.

Under tisdagen ska kommunalrådet Jan Lundgren träffa räddningschefen Jan Bejrum för att bedöma läget och han medgav att priset för oron kan vara onödigt högt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista