Nya programmet för Länsteatern klart

Idag presenterade Länsteatern på Gotland sitt program för hösten och våren. Först ut blir pjäsen Mirad - en pojke från Bosnien, som ska spelas för öns sjätteklassare, i höst, med Lennart Bäck och Lena Bogegård i rollerna.

Nästa föreställning är Patrik 1,5. Den handlar om Sven och Göran som ska få adoptera ett barn - en ett- och ett halvtårig Patrik. Men ett kommatecken hamnar fel och in i familjen kommer värstingen Patrik 15.
Det är en berättelse om fördomar, både Patriks fördomar mot homosexuella och den äldre generationen, och Svens och Görans mot Patrik. Den här föreställningen ska spelas på scener av mycket varierande storlek - på länsteaterns scen i Visby, och flera bygdegårdar med små scener - vilket ställer stora krav på scenografen, Magnus Dahlbäck.
I slutet av november blir det en rad olika scenlunchföreställningar, och sedan i vår storsatsningen på Molieres Tartuffe, som trots att den skrevs på 1600-talet är högaktuell, säger länsteaterchefen Örjan Herlitz.
Till våren planerar länsteatern också en scenisk version av musikdramat Volund, och nästa sommar blir det ett vikingaspel i När.  Dessutom planerar Länsteatern ett samarbete med Gotlandsmusiken. Och Korpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista