Gotländska mästerskapsmedaljer

Pontus Nordgren, Emmi Gardell och Vendela Zachrisson har alla tre gett gotland mästerskapsmedaljer nationellt och internationellt under den gångna helgen

Vendela Zachrisson, som tog OS brons i segling i Aten, kan väl kanske inte sägas vara hel gotlänning men har bott här och har släkt på Gotland. Hon var strålande glad då Gotlandssporten fick kontakt med henne i OS-staden

-Detta är ju en fantastisk framgång och det har varit en natt fylld av media, firande och håll igång sedan det igår eftermiddag(lördag) blev klart att vi vunnit brons, säger Vendela.

Det blev också ett junior SM-guld till Pontus Nordgren i banskytte med pistol under helgen. Pontus har att brås på. Pappa Peter har varit i Sverigeeliten i pistolskytte under många år.

Tredje gotländska mästerskapsmedaljen togs av ryttarinnan Emmy Gardell som på sin häst ”Aprils 4tune” tog brons i JSM i fälttävlan som avgjordes ute i Bunge under helgen.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".