Negativa till homosexuella

De flesta svenskarna har fått en mer positiv attityd till homosexuella - dock inte på Gotland. Här har fortfarande 30 procent av de tillfrågade en negativ attityd.
Det visar en undersökning som Folkhälsoinstitutet gjort. En vanlig bild av en person som är negativt inställd till homosexuella är, enligt Folkhälsoinstitutet, bland annat: En man som bor i glesbygd - han har låg skolutbildning - han läser inte böcker - är medlem i en kyrklig förening - han känner inte några homosexuella - och lutar åt sympatier för kristdemokraterna, moderaterna eller centern. RFSL på Gotland - alltså Riksförbundet för sexuellt likaberättigande - har ett 50-tal medlemmar. ''Jag tror det är viktigt att lära känna någon som är homosexuell'', då tror jag man ändrar uppfattning. Det säger idag RFSL:s sekreterare här på ön, Lissa Sigren, till GA.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".