Husbyggen i Brömsebrolunden accepteras

Det finns fortfarande kritiska röster till byggandet av bostäder i Brömsebrolunden i Visby, men länsstyrelsen som först var kritisk till att husen skulle synas från havet, accepterar nu husens höjd.

I höst väntas byggnadsnämnden ta beslut om Brömsebrolunden. Ärendet kommer också upp i fullmäktige senare i år.

I Brömsebrolunden, som ligger intill Norrbackaskolan i Visby, vill kommunen göra det möjligt att bygga ett 40-tal lägenheter. Det blir sex lägenheter i sju hus, alla med balkonger åt söder.

Först var länsstyrelsen kritisk till att husen skulle synas från havet över ringmuren. Men nu backar länsstyrelsen och går med på byggplanerna eftersom husen inte kommer att synas från innerstan. Från havet kommer man bara att se husen norr om ringmuren, de kommer inte att sticka upp ovanför ringmuren.

Grannar och rektorn för skolan oroas också för att trafiken i området kommer att öka och efterlyser vägbulor, andra trafikhinder eller trafikljus.

Att fotbollsplanen flyttas motsätter de sig också. Skolan oroas för att de förlorar sin idrottsplan under flera år och tycker också att den enklare idrottsanläggningen som ska byggas i området borde få bli större.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".