Jessica Hermansson o Anna Sandell Skoggren. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/SR Gotland
Korpen

Stort intresse för varmvattenbad

1:59 min

Intresset för att motionera i Korpens nya varmvattenbassäng på Skarphäll  är stort. Flera sim-grupper är redan fullbokade, trots att bassängen inte beräknas bli klar förrän i mitten av september.

--Det är hela tiden folk som hör av sig och vill boka, berättar Jessica Hermansson, som håller i grupperna för småbarns-sim.

Motions-idrottsföreningen Korpen får en alldeles egen varmvatten-bassäng, istället för att hyra av Geab. Och i och med den nya bassängen ska Korpen också utvidga sitt utbud. Det kommer att bli vattenträning med både inriktning på kondition och på styrka och ett speciellt pass som ska likna spinning i vatten. Allt för nå nya målgrupper. 

Dessutom kommer idrottsföreningen Korpen att göra speciella insatser med simträning för att nå vuxna som inte lärt sig simma, inte minst invandrare som missat den svenska sim-undervisningen. Och även ungdomar som är överviktiga är en grupp som Korpen vill fånga upp.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista