Gotlands Media hoppas på vinst

1:53 min

Efter två år med förluster hoppas nu Gotlands Media som äger de båda dagstidningarna på ön, att tidningarna skall gå med vinst igen. De senaste två åren har resultatet varit mer än en miljon i förlust per år.

Enligt Marie Ahlgren som är vd. på Gotlands Media beror förlusterna på stora omställningskostnader och nästan 15 tjänster har försvunnit.

Gotlands Media har för närvarande 74 anställda. Av dessa har vardera tidningen knappt 19 journalisttjänster och tidningarna når tillsammans 85 procent av de gotländska hushållen.

Norrköpings Tidningars Media äger de båda gotländska tidningarna på ön och dessutom sex andra tidningar på fastlandet. Dessutom står koncernen bakom bland annat webbsidorna helagotland.se och Gotland.net, evenemangstidningen Gotland Just Nu, samt radiokanalerna Mix Megapol och Rock-klassikern.

De fem miljonerna som tidningarna får i presstöd är viktiga, men inte avgörande för tidningarna, enligt Marie Ahlgren. Skulle stödet försvinna får man fundera på andra möjligheter till intäkter, säger hon.