Miljöpartiet oroas inte för P18-nedläggning

Det är ingen katastrof om P 18 på Gotland läggs ner. Det tycker miljöpartiets Heidi Plisch inför regeringens förslag på fredag, om vilka militära förband som ska läggas ner.

- Vi har väldigt många andra idéer om det skulle bli en nedläggning. Det kan öppna upp enormt många möjligheter för andra verksamheter och bredda vårt närlingsliv på andra områden, så vi ser det inte som en katastrof, säger Heidi Plisch.

Vänsterpartiet ser det däremot som mycket viktigt av sysselsättningsskäl att P 18 får vara kvar, eftersom Gotland inte har råd med ännu en stor nedläggning.
- Det är 600 jobb direkt och 1 500 jobb indirekt som riskerar att försvinna, så det är allvar säger vänsterpartiets ombudsman Anna-Maria Bauer.

Kristdemokraternas Leif Dahlberg tycker att de gotländska politikerna borde ha argumenterat hårdare för att göra ön till en internationell bas för fredsbevarande övningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".