Flygkapten berättar

Förvånad och omskakad - men inte rädd. Så beskriver Kalle Tengblad, befälhavare ombord räddningnshelikoptern, sin reaktion när han störtade ner vattnet utanför Gryts skärgård i Östergötland.

- Vatten forsar in genom dörren och jag märker att helikoptern håller på att slå runt, berättar befälhavare Kalle Tengblad som hade stora problem att komma ur helikoptern.
- När jag kommer upp till ytan mår jag mycket dåligt, berättar han för Radio Gotland.

När alla fem i besättningen räddat sig ut ur den sjunkande helikoptern får man tag i en liten upplåsbar enmansflotte som man turas om att vila på. Efter en halvtimme i mörkret börjar de sen att simma mot den närliggande fyren och allihop kan till slut ta sig upp på en kobbe. Därifrån hämtas de senare upp av en helikopter från Berga.
   Under måndagen har besättningen träffat företrädare för haverikommissionen som nu ska utreda vad det vad som gjorde att helikopterna störtade.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".