Hamnschabbel kritiseras av m-politiker

Moderata kommunfullmäktigepolitikern  Håkan Onsjö är kritisk till hur Gotlands kommun hanterat hamnfrågorna.

Vid måndagens kommunfullmäktigemöte lämnade han en fråga kring att hamnavdelningen inte skickat nödvändiga papper för godkännande av internationell fartygstrafik.

Något som kunde ha fått till följd att kryssningsfartygen till Visby uteblivit.
I grevens tid löstes allt så att kryssningstrafiken kunde fortgå, men Håkan Onsjö påpekar att det glömdes att godkännanden också krävdes för övriga hamnar på ön.
Timmerbåtar som skulle ha lagt till i Klintehamn fick dirigeras till Visby och godset fick gå på lastbil till Klintehamn.
Håkan Onsjö ger också en annan hamnhistoria från sommaren - att tekniska förvaltningen som straff fick betala miljösanktionsavgifter på 5 000 kronor.

Håkan Onsjö skriver att det under hans tid i miljö- och hälsoskyddsnämnden aldrig hänt att så många miljösanktionsavgifter påförts samma organisation - i det här fallet alltså för att det inte kommit in miljörapporter för hamnarna i tid.

Nu vill han på nästa sammanträde få reda på vad tekniska nämndens ordförande tänker göra med anledning av det inträffade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".