Ekokommun Gotland

Gotlänningar ska bli mer miljösmarta i vardagen

4:05 min

Med Mattias Klum som drabplåster och gratisbussar vill nu återigen Ekokommun/region Gotland samla gotlänningarna till inspiration för ett miljöanpassat och klimatsmart leverne.

På eftermiddagen är det Regionens anställda som deltar med inriktning på regionverksamheten och på kvällen är programmet mer inriktat på vardagslivet.

En första del av programmet är "Vatten på och kring Gotland". Det blir korta lägesrapporter om vår livsnödvändiga naturresurs. Jan Larsson, Forum Östersjön respektive Måns Persson, Projekt Klart Vatten/Region Gotland deltar.

Efter en kort paus med "fairtrade"märkt kaffe så blir det bilder och filmer."En värld av liv", Den världsberömde fotografen Mattias Klum visar filmen om en resa från Östersjön till Raja Ampat utanför Nya Guinea. Ögruppen är en av världens mest avlägsna och orörda platser. Arrangemanget som är kostnadsfritt ger åhörare som åker med gratisbussarna direkt till Wisby Strand en garanterade sittplats.

Enligt ekostrategen Helena Andersson var det 625 besökare på eftermiddagen och det finns plats för nästan 1000 gotlänningar vid kvällsföreställningen, Det här är den femte ekodagen som Regionen anordnar och Mattias Klum var tidigare med 2008,