Gotlands regionfullmäktige

Politisk oenighet om pengar till Donnerska huset

5:16 min

Gotlands regionfullmäktige beslutade efter omröstning att satsa fyra miljoner på att bygga om Donnerska huset i Visby. Men moderaterna och folkpartiet ville använda pengarna till annat och reserverade sig mot beslutet.

I regionfullmäktige idag har politikerna debatterat en upprustning av Donnerska huset. I huset ska inrymmas turistbyrå, men också service till företagare, nyinflyttade och de som funderar på att flytta till ön. Även ALMI och Gotlands Industrihus AB ska finnas i lokalerna och för att fixa till ventilation och annat vill tekniska nämnden ha 4 miljoner kronor.

Moderaterna med stöd av folkpartiet, tyckte att det går att flytta in i huset ändå, även om det inte är helt perfekt idag. De fyra miljonerna kan istället användas till andra objekt, som Sävegymnasiets F-hus eller Västerhejde skola enligt moderaterna och folkpartiet som reserverade sig mot beslutet.

Moderaten Stefan Wramner tycker att det är för dyrt - och han ifrågasätter att arbetena där har påbörjats redan INNAN fullmäktige beslutat om pengar till ombyggnationen:

Fullmäktiges ordförande Åke Svensson (S) håller med att Fullmäktige skall fatta beslutet.

Roger Möller regionens fastighetschef säger att de arbeten som är på gång nu är arbeten som var planerade sen innan och ligger inte inom de fyra miljoner som regionfullmäktige idag har diskuterat.