Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

GT och GA samlas i gemensam redaktion

Hammarlund: "Konkurrensen ökar"
1:27 min

Redaktionerna för Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda och nättidningen helagotland.se ska samlokaliseras i en gemensam redaktion. Personalen har informerats om planerna av ledningen för ägarbolaget Norrköpings Tidningar Media och Gotlands Media, uppger helagotland.se.

Det redaktionella arbetet inom Gotlands Media ska ske inom ramen för en gemensam redaktion. Det ska ge en rationalisering genom att delar av det redaktionella arbetet samordnas.

Enligt uppgifter i de båda berörda tidningarna innebär det också färre redaktionella tjänster.

En av anledningarna till förändringen är också att det statliga taltidningsstödet på totalt 3 miljoner om året försvinner.

Den nya organisationen innebär total öppenhet mellan redaktionerna, som ska saarbeta med foto, administration, sport och visst nyhetsmaterial.

Avsikten är dock att behålla två tidningar med olika ledarsidor och visst material som är unikt för varje tidning.

Både redaktionscheferna Ulf Hammarlund på GT och Ulrica Fransson Ingelmark på GA, säger att de tror att det här kommer att stärka tidningarnas särart och göra tidningarna mer olika än idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".