1 av 4
Kandidatbilder i lussebullar Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 4
Alla gubbluciakandidaterna
3 av 4
Röstningslådor till gubblucia finns på tre platser i Byrgsvik Foto Lasse Ahnell SR Gotland
4 av 4
Nr 1 Björn Ullberger, nr 7 Håkan Ahlsten o nr 5 Krister Hultberg Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Nio skäggiga luciakandidater presenterade

GubbLuciorna presenteras
6:19 min

Förra året röstade 200 människor fram en lucia bland gubbarna på Gubbdagis i Burgsvik. Idag fredag den 4 november 2011 presenterades åter nio skäggiga kandidater som enligt kriterierna skall vara "profiler" på sudret.

Jack Wahl och Torbjörn Björck tillhör organisatörerna bland den udda skara herrar som mycket ofta (varje dag hela året) träffas på Gubbdagis i Burgsvik. Att det nu åter finns nio luciakandidater till omröstning har inte varit det lättaste enligt uttagningskommitén. Hela sudret har genomsökts och idag presenterades de på bild.

De kommer från ingenstans, i bilar långt bortifrån, i närheten på cykel och gående för att träffas på Gubbdagis årets alla dagar. De unga och yrkesaktiva sitter en liten stund och de äldre stannar från tidig morgon fram till klockan 10.

Idag klockan åtta skulle Gubbdagis egna luciakandidater presenteras och vår reporter begav sig till mötesplatsen - Folkeryds cafe i Burgsvik.

När Luciakandidaterna var presenterade reste sig Vincent Williams och ville protestera, men hur protesterar man mot en tradion? Hör här Vincents utläggning och reporter Lasse Ahnells sammanfattning av Gubblucia på Gubbdagis i Burgsvik, Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".