Bättre hälsa för skolpersonalen

Hälsan skall nu förbättras för personalen på skolor- och förskolor på Gotland. I år skall ett försök genomföras med friskvård vid tre rektors- och förskoleområden.
En grupp har därför tillsatts på barn och utbildningsförvaltiningen för att ta fram en plan. De tre rektorsområden som ska testa dom olika friskvårdsalternativen är Norrbacka, individuella programmet Trojaborg och Roma. För Norrbackas personal skall det bli aktivitet under och inom reglerad arbetstid. Tanken är att personalen skall ägnas sig åt friskvård i grupp och varje anställd får 500 kronor som ska gå till någon typ av friskvård. För Trojaborg blir det enskilda aktiviteter, också det under och inom reglerad arbetstid. Däremot får man där ingen subvention. Inom Roma rektorsområde blir det enskild aktivitet utanför reglerad arbetstid, där man också får en subvention på 500 kronor per anställd som ska användas till den friskvård man känner för. Något av alternativen, eller kanske en mix av de tre, är sedan tänkta att användas för all personal inom barn och undomsförvaltingen på Gotland. I mars ska projektet sätta igång, och inför det är reaktionerna från dom anställda på skolorna positiva.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista