Carin Götblad utanför polishuset i Visby. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm / SR Gotland

Carin Götblad slutar

Jag kommer att arbeta med full kraft
5:20 min

Carin Götblad slutar i maj 2012 som länspolismästare för Gotland och Stockholms län.

Förordnandet för länspolismästare Carin Götblad går ut i början av maj nästa år. Då har hon varit länspolismästare i Stockholms län sedan 2003 och på Gotland sedan 2008. Hennes sista arbetsdag vid polismyndigheten blir den fjärde maj. Innan hon kom till Stockholm var hon under tre år länspolismästare på Gotland.

 - Jag kommer att arbeta med full kraft fram till sista arbetsdagen, något annat duger inte. Jag har haft nio intensiva och roliga år som polischef för Stockholms län och kommer självklart att sakna både medarbetare och verksamhet, säger Carin Götblad i ett uttalande på polisens hemsida.

Carin Götblad är från början utbildad till förskollärare och har arbetat vid Ungdomsstyrelsen. Hon har även varit länspolismästare i Värmland. 2007 utsågs Götblad till årets chef. Hon är även styrelseordförande för Högskolan på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".