Linköpings tingsrätt

Åtalade rullstolsmannen pressades av åklagare

Åklagare: "Jag tycker du ser ovanligt frisk ut"
1:30 min

Rättegången i Linköpings tingsrätt mot den 47-årige man som misstänks för att ha lurat till sig drygt 13,5 miljoner från Försäkringskassan för ersättning till assistenter, fortsatte med åklagarens frågor till den åtalade 47-åringen .

Åklagaren Eva Kokkonen pressade mannen och ifrågasatte om han verkligen var så sjuk att han behövde hjälp av assistenter dygnet runt och undrade om han verkligen behövde sitta i rullstol.

Hon fortsatte att fråga varför han sagt att han inte kunde köra bil när hans tidigare sambo sagt att han kunde det och ställde också frågor kring hans flertaliga resor till utlandet.

Bland annat frågade hon hur han kunde åka på en sista-minutenresa till Kreta 2006 om han var så sjuk.

47-åringen svarade att han hade svårt att minnas om det verkligen var en sista minutenresa. Han fortsatte att hävda att han var svårt sjuk och att han hade stora problem att röra sig efter den whiplashskada han ska ha drabbats av i en trafikolycka.

Åklagaren ställde också frågor om bilder som tagits på 47-åringen, där han inte sitter i rullsto och en bild där han står utan hjälp av kryckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".