Curt Jörholt Trafikverket Visby Foto Lasse Ahnell Sverigeradio Gotland

Flög till Visby i onödan - teoriprov inställda

Inställda teoriprov
6:14 min

Transportstyrelsen har stoppat alla teoriprov i hela landet idag torsdag vilket drabbat många elever. En elev flög från Stockholm men stoppades i luckan på kontoret. Torsdag, fredag och måndag är alla prov inställda till att börja med.

Det går just nu inte att göra teoretiska förarprov på Trafikverkets olika kontor i Sverige. Transportstyrelsen och Trafikverket genomför nu ett omfattande felsökningsarbete för att komma tillrätta med problemen.

Redan i onsdags blev problemen överhängande i Stockholm då frågorna börjat hoppa fram och tillbaka och enligt uppgift fyllt i sig själva. Därför togs beslutet att stänga alla skrivprovi landet och på torsdagsmorgonen stängdes även de teoretiska skrivproven i Visby.

Kevin Johansson från Hellvi var en av tre från samma bilskola som skulle göra teoriprovet idag och förarprov i morgon fredag, Han berättar att han fick åka buss helt i onödan, fram och tillbaka. En kvinnlig elev från fastlandet hade bokat teori i Visby sedan Stockholmskontoret stängt och flög till Visby nu på morgone, helt i onödan.

Curt Jörholt, ansvarig för Trafikverkets förarprovskontor i Visby säger att man kan begära ersättning för utlägg i samband med uteblivna prov men att verket inte har några rutiner för vad som betalas ut

Eleverna kommer att meddelas nya tider per sms och enligt Curt Jörholt kan man komma att använda kvällstider framöver för att komma ifatt när problemen är lösta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".