1 av 3
Avspärrning. Grov mordbrand på Gråbo. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
2 av 3
Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
3 av 3
Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Grov mordbrand på Gråbo när bostad och bil brann

Räddningsledaren om bränderna
5:15 min

Det var dramatiskt på Jungmansgatan i Visby natten mot lördagen när en persons lägenhet sattes i brand. Samtidigt som brandkåren släckte den, började lägenhetsinnehavarens bil också att brinna.

Det var vid tjugo över två på natten som larmet kom från kvarteret Bogen 1 att en lägenhet brann. Det hade hörts en smäll/explosion och lågor slog ut med kraftig rökutveckling.

När brandkåren (Visby heltid, deltid och förstärkning från Visby-Klintehamn) kom fram var det fullt av folk ute på gården. Grannarna som bodde precis ovanför hade märkt hur lågor slickade balkongräcket och tagit sig ut genom trapphuset, som inte var rökfyllt.

Lägenheten låg på markplan och brandkåren fick ta sig in via altanen. Branden var så kraftig att den började sprida sig längs fasaden. 

Mitt under släckningen kom folk springande och sa att lägenhetsinnehavarens bil brann på parkeringen intill, som Visby deltidsbrandkår fick släcka.

Lägenheten blev totalt utbränd. Fem andra lägenheter fick rökskador i varierande grad.

Mannen som bor i lägenheten var inte hemma och ingen annan kom till skada.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen betecknar händelsen som grov mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".