Kolla krogens hygien på Internet

Miljö- och hälsoskyddsnämnden på Gotland är inte beredd att genast följa Jönköpings exempel att publicera namnen på restauranger som inte sköter hygienen.

Det säger miljöpartisten Jan Grimlund som är ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden. Däremot är Grimlund i grunden positiv till att publicera krogkontroller på Internet.

Det var häromveckan som Datainspektionen gav Jönköpings kommun rätt att på Internet publicera sina inspektioner av ett antal pizzerior i kommunen.

Datainspektionen tycker att allmänintresset är mycket stort när det gäller att få veta hur hygienen sköts på restruarngerna.

När man nu går in på hemsidan hos Jönköpings kommun får man se en lista över vilka pizzerior som fått helhetsomdömet godkänd.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden på Gotland har diskuterat frågan, men vill avvakta vad som händer, säger ordföranden Jan Grimlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".