Pangstart för ny fältorkester

Det var ett dragspel värt omkring 20 000 kronor som sprängdes av militären på Gotland i lördags, efter misstankar om att det rörde sig om en bomb.

Lådan med dragspelet hittades av vaktsoldater på regementet P 18 och efter samråd mellan polistekniker och militär, sprängdes lådan av en bombexpert.

Men det var alltså ett dragspel i lådan, som hade glömts kvar efter att en nybildad orkester med fältartister från hemvärnet, spelat för rikshemvärnschefen Anders Lindström som besökte Gotland i helgen.

- När vi hörde om det på radion trodde vi först att det var ett skämt, säger löjtnanten i hemvärnet Jörgen Larsson, som ber om ursäkt för uppståndelsen som de orsakat genom att glömma kvar lådan med dragspelet.

- Det var vårt andra uppträdande, så man kan väl säga att orkestern fick en riktig pangstart, säger Jörgen Larsson till Radio Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".